kesayangan saya :))

Saturday, November 20, 2010

skyline = don't look up

sila jangan pandang ke atas langit!!

korang da tengok movie ni??





alien menyerang bumi!! or to be exact, menyerang amerika! hehe. suppose dia buat description movie ni, "don't look at the blue light" sebab bila pandang je cahaya biru dari alien ni, manusia akan tertarik untuk follow cahaya tue and then zuppp!! terus kena sedut dengan alien! 

so, to be safe, jangan dekat dengan tingkap so that alien to tak boleh nak trace kita. if dia nampak je kita, habesla, tak ade canla nak lari dek non oi! :P
 main purpose those aliens ni attack manusia, sebab nak amek otak manusia & pakai so that dorang boleh act & react macam manusia. pelikkan?? padahal bukan ke alien ni memang da pandai?? 



cerita ni kan...errrrr..entahla, rasa macam xde storyline *hahaha, marah pengarah filem ni kalau tau saya comment macam ni ;)* 
tapi serious, sebab macam cliche je jalan cerita dia; mula2 satu bumi kena serang, hanya ada a few survivors, then survivors tu pun kena serang jugak, last semua habis kena sedut masuk dalam perut alien! only the last part je yang better best sikit. *sigh*

tapi maybe orang lelaki kata cerita ni best kut, sebab en.koibito saya kata cerita ni best! *padahal saya boleh tertido kut time tengah tengok, teehee*


personally, out of 10, you deserve 5 stars only SKYLINE!! sorry (^_*)



:: picture source from google
:: next monday will be watching harry potter! yeay!! :))

2 comments:

Aina Nona Nano said...

aku br tgk 3jam lepas. ciss. mmg xbest.... aku igt watak utama pun lembab. cerita tergantung. nk suh tgk skyline 2 la tuh.

cuma cerita ni buat aku byk terkejut. aku harap watak utama boleh la buat sesuatu bg cerita ni best sikit. tp hampeh.

john n amal said...

owh. patutnya aku post awl2 so ko tau cerita ni x best. hehe. betul, tergantung. kompem2 nak wat skyline 2 la tu. mnyesal je tengok cite ni kat wayang. bek download tengok kat laptop je. huhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...