kesayangan saya :))

Friday, September 3, 2010

nasi ayam penyet

aduh..raya tinggal berapa je lagi..tudung raya pun tak beli lagi nih..cewah..padahal kalau dalam almari tu tudung ko kemain banyaknya kan amal?? sampai melimpah ruah ke ladang gandum..ada hati lagi nak beli tudung baru. okey. merepek jap. bila cerita nak raya ni, mestila da pikir nak masak apa raya pertama, kedua, ketiga dan seterusnya *bagi yang tukang makan je, nak makan apela yang korang pikirkan kn? kn? ;P* 

jadi selaku chef tak bertauliah di rumah, raya kali ni, sayalah yang akan decide kuih apa yang nak kena buat and juadah apa yang nak kena masak bila orang datang..hohoho :D pening tau tak bila pikir nak masak ape. seyes! kalau ikutkan resepi dalam myresepi.com, semua saya nak try! hahaha..gila kuasa kan??  so bila saya search2, rasa macam nak try masak nasi ayam penyet. korang penah makan nasi ayam penyet kan?? sedapkan?? *tapi yang kat nasi ayam penyet seksyen 7 belakang jakel punya x sedap owh! xtaula apsal*


*tenkiu ye tuan empunya gambar :)*


nak tengok list makanan plus kuih raya yang bakal saya pulun buat start hari isnin nanti?? :)


rendang daging stail nogori den <== ni ibu saya masak..saya tukang rasa je..hehehe
nasi minyak hujan panas
ayam masak merah
acar timun *atau ayah saya panggil jelatah*
nasi ayam penyet
mee tenggek *apsal nama dia camni??entah..ayah saya yang panggil camtu..resepi dia dari ayah saya tau..dan diturunkan kepada saya..pewarisla konon! hahaha :P
puding pelangi
kek coklat moist
brownies
kek orange
coklat chips
biskut suji
strawberry fingers
biskut sarang semut
biskut almond london
    err..tu jela kot yang mampu saya senaraikan..yang mampu saya buat..kita tunggu jela nanti time raya..teehhee ;) semua ni SAYA SORANG JE YANG BUAT TAU *perluke ko kasi besarkan font dia??adehh* yang akan tolong maybe angah, alang, adik2 saya tapi yang akan stay lama sampai habis ialah saya seorang (T_T) apela nasib jadi orang yang suka try banyak benda ni kan?? sobsobsob 


    p/s: saya still ada kat kolej sampai hari isnin..hehehe..rumah gila dekat tapi balik nak lambat..orang yang rumah jauh kemain lagi da balik dari semalam :)
    p/ss: kesian en.koibito saya..dia x balik raya kat sabah..jadi dia beraya kat rumah saya je :)

    4 comments:

    fitria said...

    wah raye dgn cik abg tahun nih.. hehe.. weh jemput la dtg umah nnt raye.. tp aku xmsak la spesel2 cam ko masak tu.. takat masak megi buley laa.. ngeee~~~.. :P

    john n amal said...

    a'ah kan..xpnh lg dtg umh ko beraya..hehehe..dtg umh aku tau maria..leh tgk arsyad yg comel mcm cik ma dia..hehehe :P

    Aina Nona Nano said...

    xpe la john raya umah ko thn ni. nnt da kawen ko lak kena raya umah dia tiap2 tahun. hehehe

    john n amal said...

    adoii..asal cam betul je ape yang ko cakap tu aina?? hehehe

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...